Hagymamártás

Hozzávalók:

  • 5 fej hagyma
  • 15 dkg magyar vaj
  • 5 dl 1,5%-os tej
  • 5 dkg fehér liszt, vagy zabpehelyliszt
  • só, bors ízlés szerint
  • ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés: A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, de egy picit tegyünk belőle félre, majd keverjük bele a lisztet, apránként csorgassuk bele a tejet. Keverjük csomómentesre, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Kevergessük addig a mártást, amíg kellően besűrűsödik.

A megtisztított hagymát kockázzuk finomra, majd vajon dinszteljük puhára, picit pirítsuk meg, végül keverjük bele az elkészült besamelmártásba.

Készítette: SchlenkBálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás