Grillezett római saláta bokrosgombával és cézáröntettel

Hozzávalók:

egy nagy fej római saláta

1 nagy Maitake gomba /bokrosgomba (helyettesíthető más gombával, pl. rókagomba)

2 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma, zúzott

cézár öntethet:

70 ml majonéz

1 evőkanál fehérborecet

2 evőkanál szardella paszta, vagy két egész szardella összenyomva

½ teáskanál friss reszelt gyömbér

1 teáskanál worcester szósz

1 nagy gerezd fokhagyma átnyomva

só, bors szezámmag, kapribogyó és metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítse elő a grillsütőt közepesen magasra.

2. A maitake gombát a szárvégen keresztül vágjuk ketté. Mindkét felét 1 cm-nél vékonyabb szeletekre vágjuk, kb 6-8 szeletet kapva így a gombából. Melegítse az olajat egy serpenyőben közepes lángon, ízesítse az bőségesen sóval és borssal, és adja hozzá a zúzott fokhagymagerezdet és kb. 2 percig kevergesse, amíg illatozni nem kezd majd vegye ki a fokhagymát, hogy meg ne égjen.

3. Pirítsa meg a gomba mindkét oldalát, amíg aranyszínű, zsenge és enyhén ropogós szélű nem lesz. Körülbelül 4-5 percig tart ez minden oldalnál, majd ha elkészült tegye félre.

4. Készítse el az öntetet: Ha egész szardellát használ, mozsárban törje össze a fokhagymával és Keverje össze a többi hozzávalóval egy kis tálban.

5. Ha szardellapasztát használ, keverje simára a majonézt, az ecetet és a szardellapasztát. Adja hozzá a felaprított fokhagymát, a gyömbért, a sót és néhány szem törött borsot.

6. Amikor a grillserpenyő felforrósodott, vágja félbe a római salátát. A római saláta vágott oldalát kenje be vagy fújja be olívaolajjal. Tegye a vágott felével lefelé a grillre, és a fedő nélkül  pirítsa meg. Csak addig pirítsa, amíg grillnyomok megjelennek, ez körülbelül 2 percet vesz igénybe. A cél hogy a római saláta ropogós maradjon, ezért ne vigye túlzásba a sütést és ne hagyja, hogy összeessen.  Ha elkészült vegye le a grillről, és helyezze át két tányérra.

7. Ossza szét a serpenyőben sült maitake gombát, és helyezze rá mindkét fél grillezett római saláta tetejére. Kanalazzuk az öntetet a salátára és a gombára. Szórja meg néhány kapribogyóval és kevés pirított szezámmaggal és friss metélőhagymával.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás