Grillezett nektarin burratával és mézzel

A következő recept a klasszikus caprese édes változata, ahol a grillezett nektarin tetejére kerül a friss burrata, illatos mézzel lecsorgatva és mentával megszórva.

Hozzávalók:

3 közepes méretű érett nektarin, félbevágva és kimagozva

olívaolaj

200 g burrata sajt, vagy mozzarella sajt

2 evőkanál méz

12 friss mentalevél

sópehely

Elkészítés:

1. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt, majd a nektarinok vágott oldalát olívaolajjal bekenve helyezzük lefelé fordítva a serpenyőbe. Grillezzük őket addig, amíg éppen csak megpuhulnak, 4-5 percig.

2. Miközben sülnek a barackok csepegtesse le a burratát és vágja fel 6 szeletre.

3. Rendezze a nektarin feleket vágott felükkel felfelé egy tálalótálra. Tegyük a tetejére a burrátát, locsoljuk meg a mézzel, majd szórjunk rá egy kevés pehelysót és a mentaleveleket.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás