31 dec Grillezett nektarin burratával és mézzel
A következő recept a klasszikus caprese édes változata, ahol a grillezett nektarin tetejére kerül a friss burrata, illatos mézzel lecsorgatva és mentával megszórva.
Hozzávalók:
3 közepes méretű érett nektarin, félbevágva és kimagozva
olívaolaj
200 g burrata sajt, vagy mozzarella sajt
2 evőkanál méz
12 friss mentalevél
sópehely
Elkészítés:
1. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt, majd a nektarinok vágott oldalát olívaolajjal bekenve helyezzük lefelé fordítva a serpenyőbe. Grillezzük őket addig, amíg éppen csak megpuhulnak, 4-5 percig.
2. Miközben sülnek a barackok csepegtesse le a burratát és vágja fel 6 szeletre.
3. Rendezze a nektarin feleket vágott felükkel felfelé egy tálalótálra. Tegyük a tetejére a burrátát, locsoljuk meg a mézzel, majd szórjunk rá egy kevés pehelysót és a mentaleveleket.