Gomba – Tepsis gomba

Egy kitűnő csiperkegomba recept.

Tepsis gomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss csiperkegomba
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg juhturó /esetleg sajt/
  • 2 nagy pritaminpaprika
  • 4 paradicsom
  • 4 tojás
  • 2 kanál liszt
  • 6 kanál reszelt sajt
  • 1 csésze tejszín
  • só, bors

Elkészítése:

A gombákat nagy karikákra szeleteljük, a lábaikat levágjuk, majd egy olajjal kikent tepsi alját kirakjuk a gombakarikákkal, a lyukakat a szeletelt lábakkal takarjuk el. A gombákra terítjük a vékonyra szeletelt hagymát, rámorzsoljuk a túrót, egy réteg vékony szeletekre vágott bacont rakunk, utána egy sor paprika jön vékony szeletekre vágva, majd a paradicsomszeletek. Sózzuk, borsozzuk. A tetejére: a tojássárgákat kikeverjük a 2 kanál liszttel, a tejszínnel, majd a habbá vert tojásfehérjéket adjuk hozzá óvatosan. Az egészet a zöldségeken egyenletesen elosztjuk, majd a sütőbe toljuk.

A kész tepsis gombát nagy kockákra vágjuk, reszelt sajtot teszünk a tetejére.

  • gomba
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás