Gomba – Gombasaláta sült pulykamájjal

Fél óra alatt elkészíthető!

Hozzávalók 4 személyre:

  •     30 dkg gomba
  •     10 dkg csemege uborka
  •     2 evőkanál citromlé
  •     1 dl majonéz
  •     1 dl tejföl
  •     1 evőkanál petrezselyem
  •     10 dkg savanyított gyöngyhagyma
  •     40 dkg pulykamáj
  •     2 evőkanál olaj
  •     1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és alaposan megmossuk. Az uborkát fél karikákra vágjuk.
Felteszünk főni 1 l vizet. Ha forr, sózzuk és beleöntjük a citromlevet. Beletesszük a gombát a vízbe, 3-4 percen át főzzük, majd leszűrjük, és jeges vízben lehűtjük. Kikeverjük a majonézt a tejföllel, a petrezselyemmel, és sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a gyöngyhagymát, az uborkát és a gombát. Összeforgatjuk, ha nagyon sűrű lenne, kevés gyöngyhagyma- , vagy uborkalevet lehet hozzáönteni. Hűtőben pihentetjük a tálalásig. A májakat megmossuk, leszárítjuk. Forró olajon kíméletesen meg sütjük, és akkor fűszerezzük sóval, borssal, a majoránnával, amikor már megfordítottuk. Ha megsült, a gombasalátával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 524 kcal
Forrás: mindmegette.hu 

  • gomba
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás