24 dec Fűszeres sült paradicsom
Köretként, vagy önmagában is kitűnő ez a fűszeres feltéttel sütött paradicsom.
Hozzávalók:
2 közepes paradicsom, félbevágva
90 gramm vaj
4 szál zöldhagyma, apróra vágva
3 evőkanál száraz zsemlemorzsa
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
60 g reszelt svájci sajt (félkemény érlelt sajtok)
csipet só
csipet fokhagymapor
Elkészítés:
1.Tegye a paradicsomokat félbevágott felükkel felfelé egy kizsírozatlan tepsibe, osszon el 30 gramm vajat a paradicsomok tetején, majd kis időre a sütőbe berakva olvasszuk rá a vajat.
2. A maradék vajon dinszteljük meg a hagymát, majd keverjük bele a zsemlemorzsát, parmezán sajtot és ízesítsük a fűszerekkel.
3. Kanalazzuk a tölteléket a paradicsomokra, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük addig, míg sajt aranybarnára sül.