Friss gyümölcsös salsa fahéjas chipsszel

A következő gyümölcs salsa recept egy izgalmasabb formában mutatja be a szokványos gyümölcssaláta recepteket.

Hozzávalók:

1 közepes körte, hámozva és apróra vágva

1 közepes alma, meghámozva és apróra vágva

1 közepes kivi, meghámozva és apróra vágva

1 kis őszibarack, meghámozva és apróra vágva

100 g friss áfonya

100 g finomra vágott friss ananász

100 g finomra vágott friss eper

2 evőkanál méz

1 evőkanál lime lé

1 csapott teáskanál reszelt lime héj

3 kis friss bazsalikomlevél, vékonyan felszeletelve

3 friss mentalevél, vékonyan felszeletelve

  • fahéjas chips:

2 db tortilla lap

Főzőspray

1/2 csésze cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  • Egy nagy tálban keverjük össze finoman a salsa hozzávalóit. Tálalásig tegyük hűtőbe.
  • A tortillák mindkét oldalát enyhén permetezzük be főzőspray-vel (vagy kenjük meg olajjal); vágjuk mindegyiket nyolc szeletre. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat, majd forgassuk bele a tortillákat, hogy jól bevonja a fahéjas cukor.
  • Rendezzük el egy rétegben a zsírozatlan sütőlemezeken, majd süssük 180°-on aranybarnára, 10-12 percig.
  • Tálaljuk a hűtőben összeérett salsát a fahéjas tortilla chipsekkel.


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás