24 dec Friss gyümölcsös salsa fahéjas chipsszel
A következő gyümölcs salsa recept egy izgalmasabb formában mutatja be a szokványos gyümölcssaláta recepteket.
Hozzávalók:
1 közepes körte, hámozva és apróra vágva
1 közepes alma, meghámozva és apróra vágva
1 közepes kivi, meghámozva és apróra vágva
1 kis őszibarack, meghámozva és apróra vágva
100 g friss áfonya
100 g finomra vágott friss ananász
100 g finomra vágott friss eper
2 evőkanál méz
1 evőkanál lime lé
1 csapott teáskanál reszelt lime héj
3 kis friss bazsalikomlevél, vékonyan felszeletelve
3 friss mentalevél, vékonyan felszeletelve
- fahéjas chips:
2 db tortilla lap
Főzőspray
1/2 csésze cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze finoman a salsa hozzávalóit. Tálalásig tegyük hűtőbe.
- A tortillák mindkét oldalát enyhén permetezzük be főzőspray-vel (vagy kenjük meg olajjal); vágjuk mindegyiket nyolc szeletre. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat, majd forgassuk bele a tortillákat, hogy jól bevonja a fahéjas cukor.
- Rendezzük el egy rétegben a zsírozatlan sütőlemezeken, majd süssük 180°-on aranybarnára, 10-12 percig.
- Tálaljuk a hűtőben összeérett salsát a fahéjas tortilla chipsekkel.