FEJES SALÁTA – Mustáros-petrezselmyes fejes saláta

Egyszerű, gyors, finom. A fejessaláta fogyasztását is változatosabbá tehetjük, ha különféle dresszingekkel tálaljuk.

Hozzávalók 4 főre

  •     1 db fejessaláta
  •     1 kis csokor petrezselyemzöld

A dresszinghez:

  •     1 ek magos dijoni mustár
  •     2 ek balzsamecet
  •     1-2 ek olívaolaj
  •     1 ek méz
  •     só
  •     frissen őrölt bors, ízlés szerint
  •     1-2 ek víz
  •     1 gerezd fokhagyma, reszelve (elhagyható)

Elkészítés
    A salátát alaposan megmossuk, negyedebe vágjuk és lecsöpögtetjük.
    A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk.
    A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
    Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a salátanegyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.

Forrás: nosalty.hu 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás