Egyserpenyős nyerő: Debreceni kolbász párolt színes paprikával és hagymával

Remek egyserpenyős vacsora, amiben a kolbász karaktere, a paprika és a hagyma édes ízével egy szaftos mártogathatós alapban áll össze.

Hozzávalók:

4 debreceni kolbász

3 közepes méretű kaliforniai paprika (sárga, piros és zöld paprika keveréke), csíkokra szeletelve

1 nagy lilahagyma, hosszában félbevágva és keresztben vékonyan felszeletelve

2 evőkanál paradicsompüré

3 nagy gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve

1 teáskanál kóser só

1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

1 bögre csirkeleves alap

1 evőkanál vörösborecet

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Késsel szurkáljuk meg a kolbászokat majd tegyük egy  nagy tűzálló serpenyőbe. Közepes lángon időnként megfordítva pirítsuk meg a kolbászokat, amíg minden oldalról megbarnul. (kb. 15 percig). Ha elkészült, tegyük át egy tányérra, de ne töröljük ki a serpenyőben maradt zsírt.

  • Öntse a felszeletelt paprikát és a hagymát a serpenyőhöz; főzze közepes-magas hőfokon, gyakran kevergetve, amíg megpuhul.(kb. 6 perc)  Adja hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a sót és a fűszerpaprikát. Főzze tovább sűrű kevergetés mellett, amíg a zöldségeket kellően bevonja a paradicsompüré, a fokhagyma pedig megpuhul és aromás lesz. (kb. 2 perc). Keverjük bele a húsleves alapot és az ecetet is, majd forraljuk fel gyakori kevergetés mellett, amíg a lé majdnem teljesen elforr. (kb. 6 percig). Tegyük vissza a kolbászokat a serpenyőbe.

  • Tegyük át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a kolbász legvastagabb részébe szúrt hőmérő 70 °C-ot mutat. (kb. 15 perc) Vegyük ki a sütőből és tálaljuk ropogós kenyérrel.
Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás