24 dec Egyserpenyős nyerő: Debreceni kolbász párolt színes paprikával és hagymával
Remek egyserpenyős vacsora, amiben a kolbász karaktere, a paprika és a hagyma édes ízével egy szaftos mártogathatós alapban áll össze.
Hozzávalók:
4 debreceni kolbász
3 közepes méretű kaliforniai paprika (sárga, piros és zöld paprika keveréke), csíkokra szeletelve
1 nagy lilahagyma, hosszában félbevágva és keresztben vékonyan felszeletelve
2 evőkanál paradicsompüré
3 nagy gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
1 teáskanál kóser só
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 bögre csirkeleves alap
1 evőkanál vörösborecet
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Késsel szurkáljuk meg a kolbászokat majd tegyük egy nagy tűzálló serpenyőbe. Közepes lángon időnként megfordítva pirítsuk meg a kolbászokat, amíg minden oldalról megbarnul. (kb. 15 percig). Ha elkészült, tegyük át egy tányérra, de ne töröljük ki a serpenyőben maradt zsírt.
- Öntse a felszeletelt paprikát és a hagymát a serpenyőhöz; főzze közepes-magas hőfokon, gyakran kevergetve, amíg megpuhul.(kb. 6 perc) Adja hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a sót és a fűszerpaprikát. Főzze tovább sűrű kevergetés mellett, amíg a zöldségeket kellően bevonja a paradicsompüré, a fokhagyma pedig megpuhul és aromás lesz. (kb. 2 perc). Keverjük bele a húsleves alapot és az ecetet is, majd forraljuk fel gyakori kevergetés mellett, amíg a lé majdnem teljesen elforr. (kb. 6 percig). Tegyük vissza a kolbászokat a serpenyőbe.
- Tegyük át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a kolbász legvastagabb részébe szúrt hőmérő 70 °C-ot mutat. (kb. 15 perc) Vegyük ki a sütőből és tálaljuk ropogós kenyérrel.