Egyserpenyős csirkemell, paradicsommal prosciuttoval, mozzarellával és bazsalikommal

Élvezze a klasszikus olasz ízeket, a paradicsom, bazsalikom és mozzarella találkozását a csirkehússal és prosciuttóval a következő a hétközi könnyű ételben.

Hozzávalók:

2 nagy szabad tartásból származó csirkemell, vízszintesen félbevágva

1 kis csokor bazsalikom, leveleit leszedve

1 golyó bivalymozzarella, 4 szeletre vágva

8 szelet prosciutto

60 ml extra szűz olívaolaj, plusz extra a locsoláshoz

200 g vegyes cseresznyeparadicsom

200 g datolyaparadicsom

100 g zöld olajbogyó, kimagozva

2 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 evőkanál fehér balzsamecet

Kenyér a tálaláshoz (nem kötelező)

Elkészítés:

1.Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Minden csirkedarabra helyezzünk két bazsalikomlevelet és egy szelet mozzarellát, majd tekerjük körbe két szelet prosciuttóval, hogy lezárjuk.

2.Egy nagy tűzálló serpenyőben közepesen magas hőfokon felhevítünk 2 evőkanál olajat. Tegyük bele a csirkét, és süssük 2-3 percig oldalanként, amíg aranyszínűre sül. Tegyük a csirkét 5-6 percre a sütőbe, amíg átsül. Tegyük át a csirkét egy tányérra, és lazán fedjük le fóliával.

3. Ugyanebben a serpenyőben melegítsük fel a maradék 1 evőkanál olajat magas hőfokon. Adjuk hozzá a paradicsomot, fűszerezzük, és főzzük 2 percig, vagy amíg a héja ráncosodni nem kezd. Adjuk hozzá az olajbogyót és a fokhagymát, és keverjük össze. Csepegtessük meg az ecettel, és főzzük további 2 percig, vagy amíg a paradicsom éppen csak kezd összeesni.

4. Tegyük vissza a csirkét és a maradék szaftot a serpenyőbe, a csirkét a paradicsomok közé fektetve. Szórjuk meg a maradék bazsalikomlevelekkel, és locsoljuk meg olajjal. Tálaljuk ropogós kenyérrel.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás