Dió – Waldorf-saláta pirított dióval

Klasszikus Waldorf-saláta kicsit megbolondítva.


Hozzávalók:

  •     2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)
  •     1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)
  •     8-10 dkg enyhén pirított dióbél
  •     1/2 citrom frissen facsart leve
  •     1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl
  •     17,5 dkg natúr joghurt
  •     2 teáskanál dijoni mustár
  •     1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld
  •     kevés só
  •     frissen őrölt fehérbors
  •     A díszítéshez: 1/4 gránátalma magjai (elhagyható)

Elkészítés:
A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm.
Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom.
A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem.

Forrás: mindmegette.hu

Tags:
, ,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás