Cukkinisaláta

A cukkinit általában főtt vagy sült formában fogyasztjuk, pedig a nyers cukkinivel nagyon finom saláta készíthető. A cukkini salátához igyekezzünk kicsi és vékony, lehetőleg saláta cukkinit beszerezni, ha pedig a kertünkben terem, időben szedjük le.



Hozzávalók:

  •     50 dkg (saláta) cukkini
  •     2-3 darab szárított paradicsom
  •     10 szem fekete olajbogyó
  •     3 szál újhagyma
  •     menta levelek
  •     ½ citrom leve
  •     1 ek fehérborecet
  •     4 ek olívaolaj
  •     só, őrölt bors

Elkészítés:
    A cukkinit mossuk meg, elejét és végét vágjuk le. Éles késsel vágjuk fel vékony karikákra.
    A szárított paradicsomot kockázzuk fel, az olajbogyókat és az újhagymát karikázzuk fel.
    Az öntethez csavarjuk ki a citrom levét, keverjük el az ecettel, sóval és borssal, majd mini kézi habverővel dolgozzuk bele az olívaolajat.
    Az öntetet öntsük rá a salátára, és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálalás előtt szórjuk meg vékony csíkokra vágott mentával.

Tippek:
    Ha csak nagyobb cukkinit kapunk, vágjuk ketté, és vágjuk ki a magokat, úgy szeleteljük fel.
    Gazdagítható ízlés szerint friss paradicsommal, feta sajttal. Menta helyett bazsalikommal is megszórhatjuk.
    A cukkini salátát érdemes legalább 1 órával tálalás előtt elkészíteni, és néha megforgatni az öntetben. Nagyon ízletes önmagában, de tálalhatjuk grillezett húsokhoz is.

Forrás: www.tutitippek.hu 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás