Cukkini szalagok parmezánnal és ropogós prosciuttóval

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

2 közepes méretű sárga nyári tök

50 g nagyon vékonyra szeletelt prosciutto (3-4 szelet)

2 evőkanál vaj

őrölt fekete bors

110 g parmezán sajt, zöldséghámozóval vékony forgácsokra szeletelve

Elkészítés:

  • A cukkini szalagokhoz: Öblítsük le alaposan zöldségeket és töröljük szárazra papírtörlővel. Egy zöldséghámozóval vágjon széles szalagokat a cukkini és a nyári tök teljes hosszából. (A szeleteknek valamivel vékonyabbnak kell lenniük, mint 3mm. Folyamatosan forgassa hámozás közben, hogy minden oldaláról egyenletesen kapjon szeleteket. Ügyeljen arra, hogy csak a külső zsenge részeket szeletelje le, a belső magházhoz közeledve már ne vágjon többet.
  • Egy nagy, mély tapadásmentes serpenyőben közepes-magas hőfokon süssük ropogósra a sonkát, kb. 6 percig, félúton egyszer megforgatva. Ha megsültek a szeletek csepegtessük le, majd morzsoljuk össze a prosciuttót.
  • Ugyanabban a serpenyőben, amiben a prosciuttót is sütötte, olvassza fel a vajat. Adjuk hozzá a cukkini és tökszalagokat, és süssük kb. 2 percig, vagy amíg éppen csak megpuhul.
  • Szórjuk meg őröltborssal; vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt és óvatosan forgassuk össze, hogy bevonja a szalagokat. Tegyük át a cukkinis tökös keveréket egy tálalótálra, és szórjuk meg a ropogós prosciuttóval.
Tags:
,


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás