Cukkini – Cukkinis fánkok

Kitűnő köret szárnyasok vagy hal mellé.


Hozzávalók:

  • 3 közepes cukkini
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-3 evőkanál finomra vágott kapor és petrezselyem
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • olívaolaj
  • őrölt bors

A díszítéshez:

  • kaporlevél
  • petrezselyemlevél
  • paradicsomgerezdek


Elkészítés:

A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evőkanál olajban megpirítjuk.
A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagylángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.
Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Előbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!)

Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne. Itatósra szedjük.

A cukkini fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg. Ha a masszát 1 dl tejjel hígítjuk, kis palacsintákat süthetünk belőle, amelyek kitűnő köretként szolgálhatnak sült halak vagy szárnyasok mellé.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás