01 aug Csupa zöld saláta
Hihetetlen, hogy a zöldnek mennyi árnyalata van!
Hozzávalók 4 főre
- 1 fej saláta
- 1 kis fej káposzta fele
- 1 szál póréhagyma
- 3 szál újhagyma
- 1kis csokor sóska
- 1 kígyóuborka
- 1 zöldalma
- 2-3 kanál citromlé
Öntethez:
- 2 kis doboz natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- petrezselyem
- oregánó
- 1 csipet csili
Elkészítés
A káposztát rereszeljük, a hagymákat felkarikázzuk.
A salátát és a sóskát kis darabokra tépkedjük. (Néhány salátalevelet félretehetünk a tálaláshoz.)
Az uborkát és az almát kis darabokra vágjuk, az almát citomlébe forgatjuk, hogy ne barnuljon meg.
Az összes eddigi hozzávalót egy tálban jól összeforgatjuk.
Elkészítjük az öntetet. A fokhagymát összezúzzuk, majd belekeverjük a joghurtba a fűszerekkel együtt.
Forrás: nosalty.hu