Csicseriborsósaláta grilezett paprikával

A csicseriborsó saláta grillezett paprikával a spanyolok egyik kedvenc alapsalátája, amely nagyon gyorsan összedobható, ha van a hűtőszekrényben maradék grillezett paprika, a kamrában pedig egy konzerv csicseriborsó. Ráadásul egészséges is.


Hozzávalók

  •     1 konzerv csicseriborsó
  •     15 dkg grillezett paprika
  •     5 dkg rukkola
  •     Fél citrom leve
  •     1-2 ek olívaolaj
  •     1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
  •     Só, bors

Elkészítés
    A csicseriborsót átmossuk vízzel, lecsepegetjük. Egy tálaló edénybe töltjük.
    Hozzáadjuk a megmosott rukkola leveleket, átforgatjuk.
    A grillezett paprikát csíkokra szeleteljük, a salátához adjuk.
    Megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.
    A  citromot rácsavarjuk, majd olajjal lelocsoljuk.
    Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá olajat, citromlevet, ha szükséges.

Tippek
    A saláta vegán, de sajt kedvelők számára kiegészíthető morzsált feta vagy kecskesajttal is.
    Tálaljuk spanyol, arab főételek mellé köretként – de önmagában egy könnyű, diétás főétel lehet friss kenyérrel, zsemlével, különösen meleg nyári napokon.
    A recept ideális maradék grillezett paprika felhasználásához.
    Konyhakész, olajban eltett grillezett paprika is alkalmazható – ebben az esetben hasznosítsuk az olajat az üvegből!
    A  csicseriborsó saláta grillezett paprikával egy nagyon egészséges étel, passzol a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.

Forrás: www.tutitippek.hu 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás