13 okt Csicseriborsósaláta grilezett paprikával
A csicseriborsó saláta grillezett paprikával a spanyolok egyik kedvenc alapsalátája, amely nagyon gyorsan összedobható, ha van a hűtőszekrényben maradék grillezett paprika, a kamrában pedig egy konzerv csicseriborsó. Ráadásul egészséges is.
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 15 dkg grillezett paprika
- 5 dkg rukkola
- Fél citrom leve
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- Só, bors
Elkészítés
A csicseriborsót átmossuk vízzel, lecsepegetjük. Egy tálaló edénybe töltjük.
Hozzáadjuk a megmosott rukkola leveleket, átforgatjuk.
A grillezett paprikát csíkokra szeleteljük, a salátához adjuk.
Megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.
A citromot rácsavarjuk, majd olajjal lelocsoljuk.
Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá olajat, citromlevet, ha szükséges.
Tippek
A saláta vegán, de sajt kedvelők számára kiegészíthető morzsált feta vagy kecskesajttal is.
Tálaljuk spanyol, arab főételek mellé köretként – de önmagában egy könnyű, diétás főétel lehet friss kenyérrel, zsemlével, különösen meleg nyári napokon.
A recept ideális maradék grillezett paprika felhasználásához.
Konyhakész, olajban eltett grillezett paprika is alkalmazható – ebben az esetben hasznosítsuk az olajat az üvegből!
A csicseriborsó saláta grillezett paprikával egy nagyon egészséges étel, passzol a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Forrás: www.tutitippek.hu