Brokkoli – Dióval és sajttal sütve

Dió-sajt-brokkoli trió

Hozzávalók:

  •     1 közepes brokkoli (kb. 50 dkg)
  •     10 dkg durvára őrölt dió
  •     1 teáskanál szárított, aprított zsályalevél
  •     1 jókora csipet só
  •     kb. 10 dkg emmentáli sajt 
  •     2 evőkanál olívaolaj
  •     1 kis gerezd átpréselt fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok, mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.
A brokkolikat kb. 5 percig forró sós vízben blansírozom, leszűröm, jeges vízben lehűtöm, így megőrzik szép zöld színüket.
Az öntethez a diót, a fokhagymát, a sót, a zsályát és a borsot nylonzacskóba szórom, hozzáadom az olívaolajat, jól összerázom, majd beleszórom a blansírozott brokkolikat. Alaposan összekeverem, hogy a diós keverék jól bevonja a zöldséget. Egy sütőtálba öntöm a diós brokkolikat, 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.
A sajtot finomra reszelem, 10 percnyi sütés után meghintem vele a brokkolikat. Még 10-15 percig sütöm, amíg a sajt szépen ráolvad, a brokkolirózsák pedig még roppanósak maradnak.

Forrás: mindmegette.hu 

  • brokkoli
  • dió
Tags:
,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás