Blansírozott zöldséges csirkemell

Mi is az a blansírozás?

Blansírozás szó francia eredetű, jelentése: előfőzni.

Nyers alapanyagokat nagyon rövid időre forrásban lévő vízhez adjuk, a kivétel után pedig jeges, jéghideg vízzel nyakon öntjük. Ez a forró-jeges fürdő előkészíti az alapanyagokat a további felhasználásra

Hozzávalók:

-4 szelet csirkemell

-só

-bors

-2 db sárgarépa

-1 kisebb brokkoli

-1 kisebb karfiol

– ízlés szerint repceolaj

Elkészítés:

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát egy grillserpenyő segítségével átsütjük. A zöldségeket egyenlő szeletekre szeljük/szedjük és felrakjuk főni egy nagyobb edénybe, hideg vízbe. Sózzuk, borsozzuk a forrásban lévő zöldségeket, majd leszűrjük és jeges vízbe tesszük. Miután visszahűlt ízlés szerint megpíríthatjuk grill lapon.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás