23 dec Blansírozott zöldséges csirkemell
Mi is az a blansírozás?
Blansírozás szó francia eredetű, jelentése: előfőzni.
Nyers alapanyagokat nagyon rövid időre forrásban lévő vízhez adjuk, a kivétel után pedig jeges, jéghideg vízzel nyakon öntjük. Ez a forró-jeges fürdő előkészíti az alapanyagokat a további felhasználásra
Hozzávalók:
-4 szelet csirkemell
-só
-bors
-2 db sárgarépa
-1 kisebb brokkoli
-1 kisebb karfiol
– ízlés szerint repceolaj
Elkészítés:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát egy grillserpenyő segítségével átsütjük. A zöldségeket egyenlő szeletekre szeljük/szedjük és felrakjuk főni egy nagyobb edénybe, hideg vízbe. Sózzuk, borsozzuk a forrásban lévő zöldségeket, majd leszűrjük és jeges vízbe tesszük. Miután visszahűlt ízlés szerint megpíríthatjuk grill lapon.