Alma

Egy év alatt egy magyar polgár átlagosan nem kevesebb mint 20 kg almát fogyaszt. Nem csoda, hiszen Magyarország almatermelése európai szinten is jelentős A világ minden száz almájából három (ami évente mintegy félmillió tonnára rúg) hazánkban érik. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy a legjobb ízű, és küllemében is tetszetős alma teremjen Magyarországon. Az étkezési alma mellett a világ talán legjobb almalé-sűrítményét is hazánkban készítik, ami leginkább a Jonathan fajta túlsúlyának köszönhető. Az alma, mint minden más gyümölcs, tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és élelmi rostokat, ebben tehát nem különbözik sokban más gyümölcsöktől. Van azonban pár kivételesen előnyös tulajdonsága, melyek kiemelik a mezőnyből, és legfontosabb gyümölcsünkké teszik.

Tudj meg többet róla

Hűvös őszi időben egy forró házi almabor, fűszeres, édes ízével visszautasíthatatlan tud lenni. Nem igényel sok törődést az elkészítése, csak öntsük egybe az ö

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás