Sült alma fagylalttal

Finom almás desszert az őszi-téli hideg időkre.

Hozzávalók

6 evőkanál sótlan vaj, felkockázva és megpuhítva

1/2 bögre zabpehely

6 evőkanál világos barna cukor

1/4 bögre szárított áfonya

1 teáskanál fahéj

1/4 teáskanál só

4 közepes méretű alma

1/4 pohár cider

2 evőkanál méz

Fagylalt, a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban keverjük össze a vajat, a zabpelyhet, a cukrot, az áfonyát, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre.
  2. Vágjuk ki az almák magházát és csutkáját úgy, hogy körülbelül 3 evőkanálnyi üreget alakítsunk ki. Minden almát töltsünk meg ugyanannyi zabpehellyel.
  3. Öntsük a cidert és a mézet egy tálba, majd keverjük össze habverővel. Tegyük az almákat felfordítva egy tepsibe, és süssük, amíg az alma puha nem lesz (kb. 30-40 percig). Kb. 15 percenként kenjük meg az almák oldalát ciderrel. Melegen, nagy gombóc fagylalttal tálaljuk.


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás