11 nov Sült alma fagylalttal
Finom almás desszert az őszi-téli hideg időkre.
Hozzávalók
6 evőkanál sótlan vaj, felkockázva és megpuhítva
1/2 bögre zabpehely
6 evőkanál világos barna cukor
1/4 bögre szárított áfonya
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
4 közepes méretű alma
1/4 pohár cider
2 evőkanál méz
Fagylalt, a tálaláshoz
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban keverjük össze a vajat, a zabpelyhet, a cukrot, az áfonyát, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre.
- Vágjuk ki az almák magházát és csutkáját úgy, hogy körülbelül 3 evőkanálnyi üreget alakítsunk ki. Minden almát töltsünk meg ugyanannyi zabpehellyel.
- Öntsük a cidert és a mézet egy tálba, majd keverjük össze habverővel. Tegyük az almákat felfordítva egy tepsibe, és süssük, amíg az alma puha nem lesz (kb. 30-40 percig). Kb. 15 percenként kenjük meg az almák oldalát ciderrel. Melegen, nagy gombóc fagylalttal tálaljuk.