Wellness saláta

Húsokhoz fogyaszthatjuk köretként, önmagában és pirítóssal is finom. Tavaszi léböjt leépítő és felépítő napjaira is ajánlom.


Hozzávalók 4 főre

  •     1 közepes jégsaláta
  •      negyed szál póréhagyma
  •     1 kígyóuborka
  •     8 db paradicsom
  •     1 db piros kaliforniai paprika
  •     6 db hónapos retek
  •     2 db főtt tojás
  •     12 dkg mozzarella
  •     3 ek extra szűz olívaolaj
  •     1 ek alma-/ balzsamecet
  •     csipet só
  •     cukor
  •     őrölt bors

Extra öntethez:

  •     3 ek majonéz
  •     6 ek kefír
  •     1gerezd fokhagyma
  •     kapor

Elkészítés
    A zöldségféléket alapos mosás után felaprítjuk.
    A jégsalátát csíkokra, a póréhagymát karikára, uborkát, retket, paprikát apró kockára vágjuk.
    Egy üvegtálba sorba rétegezzük a zöldségeket.
    Az öntethez az olívát összevegyítjük az ecettel és a fűszerekkel, majd a salátára locsoljuk.
    Tetejét díszítjük a félbevágott főtt tojásokkal, csíkokra vágott mozzarellával.
    Extra öntetet készíthetünk a salira a fent leírt anyagokból.

Forrás: nosalty.hu 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás