20 márc Wellness saláta
Húsokhoz fogyaszthatjuk köretként, önmagában és pirítóssal is finom. Tavaszi léböjt leépítő és felépítő napjaira is ajánlom.
Hozzávalók 4 főre
- 1 közepes jégsaláta
- negyed szál póréhagyma
- 1 kígyóuborka
- 8 db paradicsom
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 6 db hónapos retek
- 2 db főtt tojás
- 12 dkg mozzarella
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek alma-/ balzsamecet
- csipet só
- cukor
- őrölt bors
Extra öntethez:
- 3 ek majonéz
- 6 ek kefír
- 1gerezd fokhagyma
- kapor
Elkészítés
A zöldségféléket alapos mosás után felaprítjuk.
A jégsalátát csíkokra, a póréhagymát karikára, uborkát, retket, paprikát apró kockára vágjuk.
Egy üvegtálba sorba rétegezzük a zöldségeket.
Az öntethez az olívát összevegyítjük az ecettel és a fűszerekkel, majd a salátára locsoljuk.
Tetejét díszítjük a félbevágott főtt tojásokkal, csíkokra vágott mozzarellával.
Extra öntetet készíthetünk a salira a fent leírt anyagokból.
Forrás: nosalty.hu