Vöröskáposzta párolva meggyel

Egy újabb verzió párolt vöröskáposzta köretre a meggyes vöröskáposzta. Meggy befőtt felhasználásával készülő finom és egyszerű recept.

Hozzávalók:

  •     40 dkg vöröskáposzta
  •     1 hagyma
  •     1 ek olaj
  •     10 dkg meggy (befőttből)
  •     kb. 1 dl meggybefőtt lé
  •     1,5 ek fehérborecet
  •     ½ fahéj rúd
  •     2 db szegfűszeg
  •     1,5 tk cukor
  •     1 tk só

Elkészítés:

    A vöröskáposzta külső keveleit leszedjük, torzsát kivágjuk. A receptben megadott mennyiséget vékonyan felcsíkozzuk. A hagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
    Egy edényben megforrósítjuk az olajat. A hagymát rátesszük és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vöröskáposztát, 2-3 percig pirítjuk. A káposztát felöntjük a meggylével, hozzáadjuk az ecetet, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és sót.
    Fedő alatt, néha kevergetve, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint még ízesítjük.

Tippek:

    Tetszés szerint adhatunk hozzá pikáns lekvárt vagy kacsazsírt is. A meggyes vöröskáposzta kiváló köret lehet sült húsokhoz.

Forrás: www.tutitippek.hu 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás