27 márc Vöröskáposzta párolva meggyel
Egy újabb verzió párolt vöröskáposzta köretre a meggyes vöröskáposzta. Meggy befőtt felhasználásával készülő finom és egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 40 dkg vöröskáposzta
- 1 hagyma
- 1 ek olaj
- 10 dkg meggy (befőttből)
- kb. 1 dl meggybefőtt lé
- 1,5 ek fehérborecet
- ½ fahéj rúd
- 2 db szegfűszeg
- 1,5 tk cukor
- 1 tk só
Elkészítés:
A vöröskáposzta külső keveleit leszedjük, torzsát kivágjuk. A receptben megadott mennyiséget vékonyan felcsíkozzuk. A hagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Egy edényben megforrósítjuk az olajat. A hagymát rátesszük és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vöröskáposztát, 2-3 percig pirítjuk. A káposztát felöntjük a meggylével, hozzáadjuk az ecetet, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és sót.
Fedő alatt, néha kevergetve, közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint még ízesítjük.
Tippek:
Tetszés szerint adhatunk hozzá pikáns lekvárt vagy kacsazsírt is. A meggyes vöröskáposzta kiváló köret lehet sült húsokhoz.
Forrás: www.tutitippek.hu