Vöröskáposzta – Almás vöröskáposzta leves

Az almás vöröskáposzta leves recepttel egy különleges leveshez szeretnénk kedvet csinálni. Elkészítése egyszerű, kellemesen gyümölcsös ízű krémlevesről van szó, amely csodálatos színéért még plusz pontokat is érdemel.

Hozzávalók:

  •     2 fej hagyma
  •     2 db (szétfővő) krumpli
  •     1 db alma
  •     50 dkg vöröskáposzta
  •     2 ek olaj
  •     1,5 dl almalé
  •     1 l alapleves
  •     2-2 db borókabogyó, szegfűszeg és piment
  •     citromlé és cassis (feketeribizli likőr)
  •     ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

    A zöldségeket megpucoljuk, az almát meghámozzuk és magházát kivágjuk. A hagymát apróra, a krumplit és az almát kockákra vágjuk. A káposzta torzsát kivágjuk, külső levelét leszedjük. A maradék káposztát felcsíkozzuk.
    Leveses edényben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, almát és krumplit. Kevergetve pároljuk, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott káposztát is. Pirítsuk pár percig, ekkor öntsük fel az almalével és a levessel.
    A fűszereket tegyük teatojásba és szintén adjuk a leveshez. Főzzük közepes tűzön fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.
    Ekkor pürésítsük a levest krémesre botmixerrel, ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, kevés citromlével (és esetleg 1-2 evőkanál cassis likőrrel).

Forrás: www.tutitippek.hu



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás