13 febr Vöröskáposzta-alma-áfonya saláta
Ősszel gyengül a immunrendszerünk, ezért különösen figyelnünk kell a megfelelő táplálkozásra. A következő vöröskáposzta, alma és áfonya saláta egy totális vitaminbomba, hiszen szinte minden alkotóelem a szuperételek közé tartozik.
Hozzávalók
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 1 ek almaecet
- 0.5 dl dióolaj
- Só, örőlt bors
- 2 szál tárkony
- 1 kis maréknyi petrezselyem zöld
- 1 kisebb vöröskáposzta (kb 50 dkg)
- 2 db alma
- 5 dkg dióbél felek
Elkészítés
A tárkonyleveleket lehúzzuk a szárról, majd felaprítjuk.
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük – a torzsát vágjuk ki (de no dobjuk el, tele van vitaminnal!).
Az almákat kettévágjuk, magtalanítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy salátatálban elkeverjük az almaszeleteket, káposztacsíkokat, áfonyát és a dióbeleket.
Az olajat elkeverjük az ecettel és az aprított tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a salátára.
A salátát megszórjuk elkeverjük, és legalább 1-2 órán keresztül hűvös helyen puhulni hagyjuk.
Tippek
Tálaljuk sült húsok, halak mellé – nagyon finom pl. sült csirke kísérőjeként.
Felhasználhatjuk töltelékként is szendvicsekbe, de fogyaszthatjuk egyéb egészséges ételekkel kombinálva (optimális pl. a párolt barnarizs, quinoa, köles vagy gyöngyárpa)
A vöröskáposzta, alma és áfonya saláta remekül passzol egy vegán étrendbe, és a nyersétel diétát követők is fogyaszthatják. Ideális étel méregtelenítés alatt és az egészségtudatos életmódot követők számára.
Forrás: www.tutitippek.hu