Vöröskáposzta-alma-áfonya saláta

Ősszel gyengül a immunrendszerünk, ezért különösen figyelnünk kell a megfelelő táplálkozásra. A következő vöröskáposzta, alma és áfonya saláta egy totális vitaminbomba, hiszen szinte minden alkotóelem a szuperételek közé tartozik.

Hozzávalók

  •     5 dkg aszalt vörösáfonya
  •     1 ek almaecet
  •     0.5 dl dióolaj
  •     Só, örőlt bors
  •     2 szál tárkony
  •     1 kis maréknyi petrezselyem zöld
  •     1 kisebb vöröskáposzta (kb 50 dkg)
  •     2 db alma
  •     5 dkg dióbél felek

Elkészítés

    A tárkonyleveleket lehúzzuk a szárról, majd felaprítjuk.
    A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük –  a torzsát vágjuk ki (de no dobjuk el, tele van vitaminnal!).
    Az almákat kettévágjuk, magtalanítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
    Egy salátatálban elkeverjük az almaszeleteket, káposztacsíkokat, áfonyát és a dióbeleket.
    Az olajat elkeverjük az ecettel és az aprított tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a salátára.
    A salátát megszórjuk elkeverjük, és legalább 1-2 órán keresztül hűvös helyen puhulni hagyjuk.

Tippek

    Tálaljuk sült húsok, halak mellé – nagyon finom pl. sült csirke kísérőjeként.
    Felhasználhatjuk töltelékként is szendvicsekbe, de fogyaszthatjuk egyéb egészséges ételekkel kombinálva (optimális pl. a párolt barnarizs, quinoa, köles vagy gyöngyárpa)
    A vöröskáposzta, alma és áfonya saláta remekül passzol egy vegán étrendbe, és a nyersétel diétát követők is fogyaszthatják. Ideális étel méregtelenítés alatt és az egészségtudatos életmódot követők számára.

Forrás: www.tutitippek.hu



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás