06 febr Uborkás sajtgolyók
Vegafasírt uborkából.
Hozzávalók:
- 50 dkg uborka
- 2 tojás
- 1 kis csokor mentalevél
- 5 dkg feta sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott uborkát lereszeljük. A tojásokat sóval, borssal ízesítve felverjük. A mentából néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. Az uborkát az elmorzsolt fetával, a mentával, a zsemlemorzsával és a tojásokkal összedolgozzuk. 12 kis golyót formálunk belőle, kissé laposra nyomjuk. Az olajban aranyszínűre sütjük a golyókat, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
Hagymás paradicsomsalátát és fekete olajbogyót kínálhatunk mellé.