Téli vitamin- és ízkavalkád saláta

Nagyon egyszerű és fantasztikusan finom saláta.

Hozzávalók:

  •    vöröskáposzta, karalábé, sárgarépa, póráhagyma, jégcsapretek
  •     2 pohár kefir vagy natúr joghurt
  •     1-2 gerezd fokhagyma
  •     1 evőkanál olívaolaj
  •     1 evőkanál citromlé
  •     frissen őrölt feketebors
  •     ízlés szerint só
  •     késhegynyi őrölt kömény
  •     kevés morzsolt szárított kakukkfű

Elkészítés:
A vöröskáposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem, a többi zöldségfélét tökgyaluval vagy durva reszelővel csíkozom fel.
Az öntethez a két kefírt vagy natúr joghurtot összekeverem az olajjal, citromlével, borssal, őrölt köménnyel, passzírozott fokhagymával és sóval. A szárított kakukkfüvet a tenyeremben elmorzsolom, és az öntethez adom.
Tálaláskor a zöldséghalomra egy-két kanál öntetet merek, ha kell, utánasózom.

Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és fantasztikusan finom saláta. Az öntet görögös beütésű. Leggyakrabban akkor készítem, ha a vacsora egyéb részei kevésbé fantáziadúsak, például gyorsfagyasztott húspogácsát készítek rizzsel. Az ilyen hirtelen kajákat is az egekig emeli a finom, savanykás, csípős-fűszeres saláta és a ropogós friss zöldség. A zöldségkeverék színe is étvágygerjesztő.

Forrás: mindmegette.hu



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás