Szőlőleves

A szőlőt nem csak frissen fogyaszthatjuk, hanem ízletes gyümölcslevest is készíthetünk belőle. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

A leveshez:
2 narancs
30-30 dkg szőlő (fehér és piros szemű)
1 evőkanál méz
1 dl édes fehérbor

A dzsemhez:
50 dkg szőlő (fekete)
2 alma
4 szelet kalács

Elkészítés:

A dzsemhez a szőlőszemeket megmossuk, és lábasban 15 percig kislángon főzzük, majd szitán áttörjük. A lét újra felforraljuk, és 5 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Az almákat meghámozzuk, magjukat és magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt a sűrű szőlőlébe tesszük, és 1 óráig kislángon, nagyon sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A leveshez a narancsok héját burgonyahámozóval hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk. A szőlőszemeket megmossuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A szőlőszemeket és a narancslét turmixoljuk, majd szitán áttörjük. Belekeverjük a narancshéjat, a mézet és a bort. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kivesszük a narancshéjat. A megmaradt szőlőszemekkel díszítjük, és 1-1 szőlődzsemes kalácsot adunk hozzá.

Tags:
,


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás