31 dec Sült sárgarépa vajas balzsamos köntösben
Az édes és vajas balzsamos sült holland sárgarépa egy olyan nagyszerű étel, amely egyszerre látványos és ízekben bővelkedő – kétségtelenül az egyik legjobb köret.
Hozzávalók:
1 csokor holland sárgarépa
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
50 g vaj
csipetnyi só és bors
2 szál rozmaring
friss kapor a tálaláshoz
cottage sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Hámozzuk meg a sárgarépát, és tegyük egy tűzálló tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a balzsamecettel. Tegye bele a vajat és a rozmaringot, és fűszerezze a sárgarépát sóval és borssal. Süssük 30 percig.
3. Tálalja friss kaporral ízesített cottage sajttal megkent pirítóson, vagy sülthúsok köreteként.