
22 júl Sült paprikás saláta
Húsételek, főleg nyársak mellé szervírozható a balkáni hangulat árasztó saláta.
Hozzávalók:
2-3 db kápia paprika
2 db tv-paprika
1 evőkanál olívaolaj
zöldfűszerek – bazsalikom, oregánó, petrezselyem
só, bors, balzsamecet, citrom ízlés szerint
szárított paradicsom
Elkészítés módja:
A házi készítésű gulyáskrém recepthez hasonlóan a paprikákat itt is előre beizzított sütőben vagy akár nyílt lángon szenesre égetjük – ennek célja, hogy jól le tudjuk kaparni a héjat, nem kell attól tartani, hogy a zöldség belsejének baja lesz. Ezt követően a megtisztított paprikákat a lehető legkisebb kockákra vagy ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal és ízlés szerint balzsamecettel.
Aprított, morzsolt zöldfűszerekkel ízesíthetjük, valamint keverünk hozzá felaprított szárított paradicsomot is. Ínyencek kevés citromlével is meglocsolhatják, attól függően, mennyire passzol ez az ízvilág a főételhez.