Sült paprikás saláta

Húsételek, főleg nyársak mellé szervírozható a balkáni hangulat árasztó saláta.

Hozzávalók:

2-3 db kápia paprika

2 db tv-paprika

1 evőkanál olívaolaj

zöldfűszerek – bazsalikom, oregánó, petrezselyem

só, bors, balzsamecet, citrom ízlés szerint

szárított paradicsom

Elkészítés módja:

A házi készítésű gulyáskrém recepthez hasonlóan a paprikákat itt is előre beizzított sütőben vagy akár nyílt lángon szenesre égetjük – ennek célja, hogy jól le tudjuk kaparni a héjat, nem kell attól tartani, hogy a zöldség belsejének baja lesz. Ezt követően a megtisztított paprikákat a lehető legkisebb kockákra vagy ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal és ízlés szerint balzsamecettel.

Aprított, morzsolt zöldfűszerekkel ízesíthetjük, valamint keverünk hozzá felaprított szárított paradicsomot is. Ínyencek kevés citromlével is meglocsolhatják, attól függően, mennyire passzol ez az ízvilág a főételhez.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás