Sült hagyma balzsamecettel, dióval és ricottával

Köretnek és könnyed finomságnak egyaránt kiváló választás.

Hozzávalók

200 ml balzsamecet

75g folyékony méz

2 evőkanál olívaolaj

5 hagyma

1 gerezd fokhagyma

75 g dió

200 g ricotta

1 evőkanál teljes tej

egy kis csokor petrezselyemzöld, (fele nagyon finomra, fele durvára vágva)

Elkészítés

A balzsamecetet és a mézet egy kis serpenyőben összekeverjük, és időnként megkeverve addig forraljuk, amíg a méz felére nem csökken. Ebből a szirupból 3 evőkanálnyit összekeverünk az olívaolajjal, és félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Felmelegítjük a sütőt 140-160°C-ra. Közepes lángon felforrósítunk egy grillserpenyőt, és minden hagymát 5 vastag karikára szeletelünk. Minden hagymaszelet mindkét oldalát megkenjük az olívaolajos mázzal, és addig sütjük, amíg elszenesedik (a maradék mázat tartsuk meg). Amikor mindkét oldala feketére sült, tegyük át egy sütőlapra. Amikor az összes hagymát megpirítottuk, fűszerezzük, és a sütőben 40-45 percig sütjük, vagy amíg igazán megpuhul. Az utolsó 15 percre tegyük a fokhagymát a tepsibe.

Amíg a hagyma sül, addig a diót serpenyőben barnára és illatosra pirítjuk, majd kihűtjük, mielőtt durvára aprítanánk.

Amikor a hagyma elkészült, tálalótálra rendezzük, és a maradék mázzal meglocsoljuk. A ricottát keverőtálba tesszük a tejjel, a finomra vágott petrezselyemmel és egy csipet sóval. A puha, pirított fokhagymát kinyomkodjuk a héjából, és villával összezúzzuk, majd szintén a tálba rakjuk. Elektromos habverővel verjük fel a ricottát, amíg igazán sima lesz.

A ricottát nagy kanállal a hagymára kanalazzuk, majd a dióval és a durvára vágott petrezselyemmel megszórjuk, és még egy kis fűszerrel ízesítjük. Fogyasztható melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve, ropogós kenyérrel, akár sült csirke mellé.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás