Spenótos rakott tészta

Tűzálló tálba rakunk egy réteg tésztát, spenótot, majd szalonnát – ilyen egyszerű!

Hozzávalók:

  • 30 dkg makaróni tészta
  • 50 dkg spenót
  • 2 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • szerecsendió
  • 8 vékony szelet füstölt szalonna
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A makarónit sós vízben kifőzzük, „al dente” módra, azaz éppen meg legyen főve, de ne áztassuk el!, majd lecsöpögtetjük. A spenótot a vajban megpároljuk úgy, hogy minden víz elpárologjon belőle (ha szükséges, szitán kinyomjuk a maradék vizet), és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A szalonnát teflonban megfuttatjuk. Tűzálló tálba rakunk egy réteg tésztát, spenótot, majd szalonnát, és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tésztát teszünk. A tojássárgákat a tejjel meg a reszelt sajt felével habosra keverjük, és a tészta tetejére öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és csak annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy az ízek összeérjenek, a sajt pedig az étel tetejére olvadjon.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás