Spenótos grapefruit saláta

Íme egy recept, amelynek segítségével összedobhatunk egy finom és gyors vacsorát néhány egészséges hozzávaló felhasználásával.

Hozzávalók 1 főre: egy marék bébi spenót (kb. 7-8 dkg), 1 piros húsú grapefruit, egy kaliforniai paprika harmad része, 3 szál zsenge újhagyma, fél marék tökmag, valamilyen gyümölcsös balzsamevet (én mangós balzsamecetet használtam a recepthez).

1) A spenótleveleket mossuk meg, majd csepegtessük le, és tegyük ízlésesen egy tányérra.

2) A grapefruitot filézzük ki, és a gyümölcshúst tegyük a spenótlevelekre. Érdemes a spenótlevelek fölött filézni, hogy a gyümölcs leve ráfolyjon a salátára. Ettől még finomabb lesz.

3) A paprikát mossuk meg, majd vágjuk vékony, hosszú csíkokra. Napsugár alakban helyezzük el a paprikacsíkokat a salátán.

4) Az újhagymát mossuk meg, majd vágjuk karikákra és szórjuk a salátára.

5) Miközben ezeket a műveleteket végezzük, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg (időnként rázogatva a serpenyőt) a tökmagot. Amikor pattanásokat hallunk, kezd jó lenni a tökmag.

6) Öntözzük meg a salátát gyümölcsös balzsamecettel.

Jó éltvágyat! 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás