11 ápr Spenótos grapefruit saláta
Íme egy recept, amelynek segítségével összedobhatunk egy finom és gyors vacsorát néhány egészséges hozzávaló felhasználásával.
Hozzávalók 1 főre: egy marék bébi spenót (kb. 7-8 dkg), 1 piros húsú grapefruit, egy kaliforniai paprika harmad része, 3 szál zsenge újhagyma, fél marék tökmag, valamilyen gyümölcsös balzsamevet (én mangós balzsamecetet használtam a recepthez).
1) A spenótleveleket mossuk meg, majd csepegtessük le, és tegyük ízlésesen egy tányérra.
2) A grapefruitot filézzük ki, és a gyümölcshúst tegyük a spenótlevelekre. Érdemes a spenótlevelek fölött filézni, hogy a gyümölcs leve ráfolyjon a salátára. Ettől még finomabb lesz.
3) A paprikát mossuk meg, majd vágjuk vékony, hosszú csíkokra. Napsugár alakban helyezzük el a paprikacsíkokat a salátán.
4) Az újhagymát mossuk meg, majd vágjuk karikákra és szórjuk a salátára.
5) Miközben ezeket a műveleteket végezzük, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg (időnként rázogatva a serpenyőt) a tökmagot. Amikor pattanásokat hallunk, kezd jó lenni a tökmag.
6) Öntözzük meg a salátát gyümölcsös balzsamecettel.
Jó éltvágyat!