Spenót – Szezámmagos spenótsaláta

A szezámmagos spenót saláta a japán sushi bárok egyik népszerű körete. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár előre is, így remek vendégváró vagy parti étel lehet.

Hozzávalók

  •     3 ek fehér szezámmag
  •     Fél tk nádcukor
  •     2 ek japán szójaszósz
  •     3 ek dashi alaplé
  •     45 dkg zsenge spenót
  •     1 tk olaj

Elkészítés
    3 percig a szezámmagot száraz serpenyőben megpörköljük. 1 teáskanálnyit félreteszünk, a többit mozsárban pasztává eldolgozunk. Elkeverjük a szójaszósszal és dashi alaplével. Félretesszük.
    A spenótot átmossuk, lecsurgatjuk, az olajban megpároljuk úgy, hogy markonként adagoljuk az olajhoz, miközben falapáttal kevergetjük. Amikor egy adag kissé összeesik, mehet a következő adag a serpenyőbe. Vigyázzunk arra, hogy ne főzzük túl, azaz maradjon tartása a spenótnak!
    A párolt spenótot szűrőn lecsurgatjuk, kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd egy tálaló edénybe töltjük. A szezámmagos öntettel elkeverjük, a pörkölt szezámmaggal leszórjuk.
    Langyosan tálaljuk.

Tippek
    Ha nincsen friss dashi alaplé kéznél, instant por is alkalmazható –  a fenti recepthez negyed teáskanálnyit keverjünk el 3 ek forró vízzel.
    Télen fagyasztott spenótot is alkalmazhatunk – ezt forrázzuk le, majd pároljuk meg kissé olajban.
    A salátát tálaljuk egy japán menü keretében – vagy sushi mellé köretként.
    A fenti szezámmagos öntet egy hagyományos japán recept, ezt felhasználhatjuk egyéb párolt zöldségek feldobásához – pl zöldbab, mangetout, brokkoli.
    A szezámmagos spenót saláta fogyasztható a legtöbb diétás, karcsúsító és egészséges étrend keretében – de vigyázat, a saláta nem vegán, de még nem is vegetáriánus, mert a dashi hallal készül. Továbbá, a szezámmagra érzékenyek természetesen kerüljék!

Forrás: www.tutitippek.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás