Spárgasaláta tésztával

A spárga saláta tésztával gyorsan és egyszerűen elkészíthető, könnyű tavaszi étel, amely akár vendégváró előétel is lehet. Különösebb konyhai szaktudást nem igényel, ezért kezdőknek is ajánljuk. A lényeg természetesen a spárga..

Hozzávalók:

  •     1 csomag zöld spárga
  •     10 dkg tészta
  •     2 ek mag koktél
  •     4 szelet sonka
  •     4 db (kisebb) paradicsom
  •     majoránna
  •     2 ek fehérborecet
  •     1/2 citrom leve
  •     6-8 ek napraforgó olaj
  •     só, cukor

Elkészítés:

    Először készítsük el a saláta öntetet. Ehhez az olajat mini kézi habverő segítségével keverjük el a citromlével, fehérborecettel, kevés sóval, cukorral és a szárított vagy friss majoránnával.
    A tésztát főzzük meg “al dente”. Csepegtessük le, és még melegen keverjük el a saláta öntettel.
    A spárga fás alsó részét vágjuk le, a maradék spárga alsó felét pucoljuk meg. Enyhén sós-cukros vízben főzzük 6-10 percig, a spárga vastagságától függően. Öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le, vágjuk 3 cm-es darabokra, és keverjük óvatosan a tésztához.
    A magokat forró serpenyőben pirítsuk egy percig, hagyjuk kihűlni (vigyázat, hamar odakap!).
    A tésztás-spárgás alapot helyezzük egy tányérra, tegyük rá a gerezdekre vágott paradicsomot, a sonkát, és szórjuk meg a pirított magokkal.

Forrás: www.tutitippek.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás