18 nov Spárgasaláta tésztával
A spárga saláta tésztával gyorsan és egyszerűen elkészíthető, könnyű tavaszi étel, amely akár vendégváró előétel is lehet. Különösebb konyhai szaktudást nem igényel, ezért kezdőknek is ajánljuk. A lényeg természetesen a spárga..
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 10 dkg tészta
- 2 ek mag koktél
- 4 szelet sonka
- 4 db (kisebb) paradicsom
- majoránna
- 2 ek fehérborecet
- 1/2 citrom leve
- 6-8 ek napraforgó olaj
- só, cukor
Elkészítés:
Először készítsük el a saláta öntetet. Ehhez az olajat mini kézi habverő segítségével keverjük el a citromlével, fehérborecettel, kevés sóval, cukorral és a szárított vagy friss majoránnával.
A tésztát főzzük meg “al dente”. Csepegtessük le, és még melegen keverjük el a saláta öntettel.
A spárga fás alsó részét vágjuk le, a maradék spárga alsó felét pucoljuk meg. Enyhén sós-cukros vízben főzzük 6-10 percig, a spárga vastagságától függően. Öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le, vágjuk 3 cm-es darabokra, és keverjük óvatosan a tésztához.
A magokat forró serpenyőben pirítsuk egy percig, hagyjuk kihűlni (vigyázat, hamar odakap!).
A tésztás-spárgás alapot helyezzük egy tányérra, tegyük rá a gerezdekre vágott paradicsomot, a sonkát, és szórjuk meg a pirított magokkal.
Forrás: www.tutitippek.hu