Spárga lepény

A lepény alapja készre nyújtott leveles tészta, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni, ráadásul a spárgát nem szükséges külön megfőzni. A spárga ízlés szerint lehet fehér vagy zöld is..

Hozzávalók:

  •     1 csomag készre nyújtott leveles tészta
  •     10 dkg natúr krémsajt
  •     10 dkg natúr joghurt
  •     8 dkg parmezán
  •     30-40 dkg (fehér) spárga
  •     10 db koktélparadicsom
  •     4 szelet füstölt szalonna
  •     bazsalikom
  •     só, őrölt bors
  •     olívaolaj

Elkészítés:
    A fehér spárga alsó fás végét levágjuk, a csúcsig meghámozzuk, megmossuk és papír kéztörlőn leszárítjuk. Ezután éles késsel hajszálvékony szeletekre vágjuk.
    A parmezánt lereszeljük. A koktélparadicsomot megmossuk és kettévágjuk, a szalonnát nem túl vékony csíkokra szeleteljük.
    A krémsajtot elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a parmezán egy részét.
    A leveles tésztát kicsomagoljuk, és a sütőpapírral együtt egy tepsire rakjuk, villával néhány helyen megszúrjuk. A tésztát egészen a széléig megkenjük a sajtos krémmel. Erre fektetjük szorosan egymás mellé a spárga szeleteket, sózzuk és borsozzuk, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A tésztán elosztjuk a paradicsomot és a szalonna darabokat.
    210 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kevés olívaolajjal meglocsolva,  langyosan tálaljuk.

Forrás: www.tutitippek.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás