11 jan Spárga lepény
A lepény alapja készre nyújtott leveles tészta, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni, ráadásul a spárgát nem szükséges külön megfőzni. A spárga ízlés szerint lehet fehér vagy zöld is..
Hozzávalók:
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg natúr joghurt
- 8 dkg parmezán
- 30-40 dkg (fehér) spárga
- 10 db koktélparadicsom
- 4 szelet füstölt szalonna
- bazsalikom
- só, őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A fehér spárga alsó fás végét levágjuk, a csúcsig meghámozzuk, megmossuk és papír kéztörlőn leszárítjuk. Ezután éles késsel hajszálvékony szeletekre vágjuk.
A parmezánt lereszeljük. A koktélparadicsomot megmossuk és kettévágjuk, a szalonnát nem túl vékony csíkokra szeleteljük.
A krémsajtot elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a parmezán egy részét.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, és a sütőpapírral együtt egy tepsire rakjuk, villával néhány helyen megszúrjuk. A tésztát egészen a széléig megkenjük a sajtos krémmel. Erre fektetjük szorosan egymás mellé a spárga szeleteket, sózzuk és borsozzuk, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A tésztán elosztjuk a paradicsomot és a szalonna darabokat.
210 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kevés olívaolajjal meglocsolva, langyosan tálaljuk.
Forrás: www.tutitippek.hu