Spárga – Göngyölt spárga

Sonka és spárga palacsintában.

Göngyölt spárga

Hozzávalók:

12 sós palacsinta,

a töltelékhez:

40 dkg fehér spárga,

30 dkg zöld spárga,

12 szelet sonka

só, 1 kiskanál cukor,

1 kiskanál vaj vagy margarin,

A hollandi mártáshoz:

15 dkg vaj,

2 tojássárgája,

1 kiskanál hideg víz,

néhány csepp citromlé,

késhegynyi Cayenne bors

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, majd először a fehéret 10 percig főzzük a sós-cukros-vajas vízben, azután a zöldet is hozzáadjuk és még 10 percig együtt forraljuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és melegen tartjuk. A sonkát megpirítjuk és minden palacsintára egy szeletet fektetünk. Erre néhány szál zöld és fehér spárgát rakunk, majd feltekerjük. A hollandi mártáshoz a vajat kis lángon felolvasztjuk, a tojások sárgáját egy tálban a vízzel egy percig keverjük. Utána vízfürdőbe állítjuk és közepes lángon melegítve, habosra verjük. Ez alatt térfogata a duplájára nő. A tűzről lehúzva apránként hozzáadjuk a vajat, akkor jó, ha egy- forma hőmérsékletűek, végül megsózzuk, megborsozzuk, a citrommal ízesítsük.

Frissen jó, ne melegítsük újra.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás