Spárga és cukkini saláta fetával

Nyári grillezésre tökéletes recept a spárga és cukkini saláta fetával. Előkészületeket leszámolva, 10 perc alatt elkészül, így ideális laza vendégváró alkalmakra vagy lusta, nyári estékre. Lehet köret és főétel is.

Hozzávalók

  •     1 teáskanál édesköménymag
  •     Másfél evőkanál olívaolaj
  •     30 dkg spárga
  •     2 cukkini
  •     5 dkg rukkola
  •     10 dkg feta
  •     3 evőkanál pirított kesudió

Öntethez

  •     2 ek olívaolaj
  •     Fél citrom leve
  •     Fél teáskanál szójaszósz
  •     Fél teáskanál méz
  •     1 evőkanál aprított petrezselyem zöld

Elkészítés
    Az édesköménymagot és olajat elkeverjük.
    A cukkinit zöldségpucolóval vékony, hosszú szeletekre „hámozzuk”.
    A spárgák fás részét levágjuk vagy a töréspont mentén letörjük.
    A cukkini szeleteket és spárga szálakat egy keverőtálba szórjuk, a magos olajjal leöntjük, alaposan átforgatjuk a két kezünkkel. Forró grill –serpenyőben vagy grillsütőn csíkosra grillezzük.
    Közben kikeverjük az öntetet.
    Az átsült zöldségeket egy tálaló edénybe helyezzük, leöntjük az öntettel, belekeverjük a rukkola leveleket és kesudiót. Feta sajtot morzsálunk a tetejére.
    Melegen tálaljuk.

Tippek
    Tálaljuk grillezett húsok, halak köreteként.
    Ideális főétel is lehet egy könnyű, kímélős ebédre vagy vacsorára – ebben az esetben tálaljuk friss magos zsemlével, kenyérrel.
    A saláta színesebb lehet, ha sárga cukkinit alkalmazunk (ez nehezen kapható, de könnyen termeszthető konyhakertben).
    Kesudió helyettesíthető fenyőmaggal, amelyre kevesebben érzékenyek.
    A spárga és cukkini saláta fetával egy nagyon egyszerű, egészséges saláta – remekül passzol diétás, vegetáriánus, glutén-mentes, egészségtudatos étrendekbe.

Forrás: www.tutitippek.hu

Tags:
,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás