Spárga és borsósaláta

Egy zöldsaláta nem csupán salátalevelekből készülhet, hanem zöldségekből is. Példa erre a spárga és borsó saláta, amely nem csupán finom, de egy kész vitaminbomba is, különösen tavasszal és nyáron..

Hozzávalók

  •     20 dkg zöldspárga fej
  •     4 maréknyi zöldborsó
  •     4 maréknyi cukorborsó vagy mangetout
  •     Fél citrom leve és reszelt héja
  •     Fél gerezd fokhagyma, préselve
  •     4 ek olívaolaj
  •     Fél tk méz
  •     3 maréknyi friss mentalevél
  •     2 maréknyi borsócsíra (opcionális)
  •     Parmezán sajt (vegetáriánus)

Elkészítés
    Forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk a spárgát és borsókat. Hideg víz alatt leöblítjük, lecsurgatjuk.
    Közben elkészítjük az öntetet: az olajat elkeverjük a mézzel, fokhagymával és citromhéjjal, citromléével. Sózzuk, borsozzuk.
    A spárgát és borsót egy nagy tálba tesszük, elkeverjük a mentalevéllel és csírával, majd az öntettel. Tálalás előtt zöldséghámozóval parmesan sajtot reszelünk rá.

Tippek
    Köretként tálaljuk grillezett húsok, halak mellé. Remekül passzol egy mediterrán menübe.
    Főételként tálaljuk friss kenyérrel, szemlével – ciabatta passzol mellé leginkább vagy valami rusztikus, magos kenyér.
    Tavasszal készítsük mangetout-tal és mirelit zöldborsóval, kora nyáron friss, zsenge zöldborsóval és cukorborsóval.
    Ha elhagyjuk a sajtot, méregtelenítésre is alkalmas.
    Borsócsíra helyett kerti zsázsát is alkalmazhatunk.
    A spárga és borsó saláta egy szuperétel saláta, ideális egy diétás vagy egészséges étrendbe. Gyerekek számára is ajánljuk.

Forrás: www.tutitippek.hu 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás