Spárga-édeskömény saláta gyömbéres öntettel

Nagyon friss, nagyon üde.

Hozzávalók 2 főre

  •     500 g zöld spárga
  •     1 db édeskömény
  •     1 tk cukor
  •     1 tk só

A vinaigrette-hez:

  •     1 ek olívaolaj
  •     1 ek dió- v. mogyoróolaj
  •     1 ek citromlé
  •     1 tk friss gyömbér
  •     só

Elkészítés
    A spárgát tisztítjuk, azaz az oldalán lévő leveleket kis késsel eltávolítjuk, illetve a szárának az alját levágjuk.
    Az édesköményt leveleire szedjük.
    A spárgát sós-cukros forró vízbe tesszük, majd lassan gyöngyözve főzzük kb 6-7 percig. Vékony pengéjű késsel szúrjunk bele: akkor jó, ha már puha, de még roppanós, van tartása.
    Azonnal kiemeljük szűrőkanállal és jégkockás vízben hűtjük.
    A spárga főzőlevében az édesköményt pár perc alatt ugyancsak roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hűtjük.
    A spárgák tetejét kb. 3-4 cm hosszan levágjuk, a salátához csak ezt használjuk fel.
    Az édesköményt kb. fél cm széles metéltre vágjuk, majd a spárgával együtt tálra rendezzük.
    A vinaigrette-hez összekeverjük a kétféle olajat, a citromlevet és a frissen reszelt gyömbért, sózzuk.
    A salátát meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
    Retekcsírával díszítjük. 

Forrás: nosalty.hu 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás