Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 4 db nagy sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 db leveskocka
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • bors

Elkészítés: A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban olajat hevítünk, bele dobjuk a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve egy-két percig össze sütjük. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet. Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a petrezselymet, majd turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd össze egy-két perc alatt.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags: