Sárgadinnyés pulykasaláta

Nem csak desszert készíthető sárgadinnyéből, nézzünk egy Tabascóval bolondított pulykás receptet.

Hozzávalók:

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 narancs
  • 1 grépfrút
  • 1 sárgadinnye (cukrozott)
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

A szószhoz:

  • 1 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál fehér rum
  • 1 kávéskanál mustár
  • 6 evőkanál olaj
  • Tabasco szósz
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst sós vízben megfőzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot vastagon meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.

Tabasco szószt boltban kaphatunk, kis üvegekben.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás