17 jún Sárgadinnyés pulykasaláta
Nem csak desszert készíthető sárgadinnyéből, nézzünk egy Tabascóval bolondított pulykás receptet.
Hozzávalók:
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 50 dkg pulykamellfilé
- 1 narancs
- 1 grépfrút
- 1 sárgadinnye (cukrozott)
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A szószhoz:
- 1 evőkanál borecet
- 1 evőkanál fehér rum
- 1 kávéskanál mustár
- 6 evőkanál olaj
- Tabasco szósz
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A pulykahúst sós vízben megfőzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, és kockákra vágjuk. A narancsot és a grépfrútot vastagon meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magjukat és héjukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A közben keletkezett levet tálkába gyűjtjük. A szószhoz az ecetet, a mustárt, a déligyümölcsök levét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és Tabasco szósszal, sóval, borssal ízesítjük. Salátástálban összekeverjük a rizst, a dinnyekockákat, a szószt és a gyümölcskockákat. Tányérokra osztjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Rögtön tálaljuk vagy tálalásig hűtőben tartjuk.
Tabasco szószt boltban kaphatunk, kis üvegekben.